6 Aralık 2009 Pazar

Şanlıurfa'da Dtp Mitingi Başlamadan Olaylar Çıktı


Şanlıurfa'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarının iyi olmadığı gerekçesiyle düzenlenecek olan miting öncesi olaylar çıktı.

Haber:
Şanlıurfa'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarının iyi olmadığı gerekçesiyle düzenlenecek olan miting öncesi olaylar çıktı. Edinilen bilgiye göre, DTP İl Teşkilatı tarafından bugün DTP Milletvekili Emine Ayna'nın da katılacağı miting düzenlendi. Ali Şelli Parkı'nda toplanan binlerce kişi daha sonra Karakoyun İş Merkezi önüne kadar yürüyüşe geçti. Emirgan Çay Bahçesi karşısında bulunan Alperenler Ocağı'nın beşinci katında bulunan bazı kişiler dev Türk Bayrağı açtı. Türk Bayrağını gören grup, bir süre sonra binayla zorla girmek istedi. Polis grubu önlemeye çalışırken başka bir grup ise taş atmaya başladı. Atılan taşlardan
birçok işyerinin camları kırıldı. Grup daha sonra güvenlik önlemi alan polisi de taşlamaya başladı. Grubu bazı sivil polisler ve DTP'liler araya girerek sakinleştirmeye çalıştı. Grup daha sonra Vilayet önüne gelmeden bu kez başka bir işyerini taşladı. Yüzleri poşulu grup, sık sık terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Grup daha sonra Karakoyun İş merkezi önüne geldi. Kentte zaman zaman gerginlikler yaşanıyor.

0 yorum:

Paylaşım ağ'larında PAYLAŞ !